Schenk jezelf de kracht van een touw

Therapeut bij Touw

Therapeuten

De meeste therapeuten zijn afgestudeerd en hebben een vierjarige opleiding gevolgd. Sommigen studeren nog aan de Educatieve Academie en hebben het statuut van 'stageair-therapeut'. Ze worden begeleid door hun supervisor.

Voel jij je geroepen?

De nood aan psychotherapie aan cliënten die dit niet of amper kunnen betalen, is groot. Voel jij je geroepen om Touw als therapeut te ondersteunen en op die manier een stuk sociaal egagement op te nemen? Doen dan.

Het maakt niet zo veel uit welke therapeutische achtergrond je hebt, als je maar bereid bent om integratief met je cliënten te werken.

Vrijwilliger

Als je bereid bent om als therapeut bij Touw aan de slag te gaan, dan onderteken je een vrijwilligerscontract voor minstens één jaar. Dat houdt in dat je twee keer per maand aanwezig bent en één of meer cliënten begeleidt.

Focus

De focus van de therapeutische aanpak bij Touw ligt op het psychologisch aansterken van de cliënt, het vergroten van hun draagkracht, en niet zo zeer op het oplossen van hun problemen. Natuurlijk mooi meegenomen als dit kan.

Supervisie

De afgestudeerde therapeuten kunnen terecht bij Bruno van den Bosch; Anne de Vesder en Karen Terlinck; de stageairs-therapeuten bij Theo Dierkx. De supervisie bij Touw is gratis.

Vorming

De Educatieve Academie biedt je een aantal korte opleidingen aan die je gratis kan volgen, maximum 2 en op voorwaarde dat er nog open plaatsen zijn.